Handig dat contactloos betalen. En dat is ook zo: u hoeft bij kleine bedragen niet meer te pinnen. ‘Piep’ en uw contactloze betaling is gereed. In de supermarkt, tankstation, voetbalkantine, bus… overal kan u draadloos betalen. Vraag u zich ook weleens af hoe contactloos betalen werkt? En of er risico’s zijn?
Draadloos betalen: hoe het werkt
Uw nieuwe pinpas is uitgerust met RFID-techniek: een techniek die draadloze communicatie mogelijk maakt. Dit biedt u niet alleen gebruiksgemak, maar ook nieuwe risico’s. Wist u dat RFID-kaarten ongemerkt op afstand kunnen worden geactiveerd door kwaadwillenden. Inderdaad in de supermarkt, tankstation, voetbalkantine, bus… De Consumentenbond liet dit in en bondige video pijnlijk zien, dat dit zogenaamde ‘elektronische zakkenrollen’ nog nooit zo gemakkelijk is geweest. Op het moment zelf merkt u het niet, u merkt het pas als u uw dagafschriften of banksaldo controleert. Te laat dus.
Elektronisch zakkenrollen: kan ik mijn pinpas beschermen?
Deze vraag kom je steeds meer tegen op internet en social media. Gelukkig kunt u uw pinpas en portemonnee beschermen tegen elektronisch zakkenrollen. U kunt contactloos betalen uitzetten, maar dan mist u het gemak. Of aluminiumfolie om al uw passen wikkelen: maar hoe houdt u het overzicht over uw beurs?
Op deze website vindt u hier een top-3 beste oplossingen om uw pinpas te beschermen tegen elektronisch zakkenrollen!