Contactloos betalen met de zonnebril, zou je het doen?

Je drankje op het terras contactloos betalen met je zonnebril? Als het aan Vista ligt wordt het binnenkort mogelijk. Recent kwam in het nieuws dat betaalbedrijf Visa start met een test om contactloos te betalen middels een zonnebril. Deze zonnebril bezit een nfc-chip die ook in een pinpas zit waarmee je contactloos kunt betalen. Maar… is contactloos betalen met je zonnebril eigenlijk wel veilig?
contactloos betalen zonnebril

Zonnebril tegoed vooraf opladen

Zo op het eerste gezicht ziet de Vista zonnebril er normaal uit. Dat de nfc-chip in een van de pootjes zit, zie je niet vanaf de buitenkant. De nfc-chip is de link met contactloos betalen: als je deze tegen het pinapparaat houdt wordt er draadloos betaald. De chip is in de testfase niet gekoppeld aan een creditcard, maar deze moet je vooraf opladen.

Contactloos betalen: wees alert!

Contactloos betalen met je zonnebril is een leuke gadget. Hoe tof is het om met je zonnebril te betalen! Maar is het veilig? Voorwerpen die een nfc-chip bezitten zijn eenvoudig te skimmen. Kwaadwillenden kunnen – net zoals bij de pinpas – je gegevens eenvoudig uitlezen en  jouw tegoed  gaan gebruiken. Wees dus alert als je contactloos gaat betalen, niet alleen via je pinpas maar straks wellicht straks ook met je zonnebril!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *