Contactloos betalen bij supermarkten

Contactloos betalen bij de supermarkt, doe jij het? Inderdaad met contactloos reken je razendsnel af bij de kassa: je houdt even je bankpas tegen het pinapparaat, bliep, en je contactloze betaling is klaar.  Contactloos betalen in de supermarkt wordt steeds populairder en het kan ook in steeds meer winkels. De stichting Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB))verwacht dat je spoedig in vrijwel alle supermarkten in Nederland contactloos kunt betalen. Zoals gezegd: razendsnel en heel handig, maar pas wel op. Je portemonnee staat 24/7 open, criminelen kunnen net zo snel jouw pinpas uitlezen.

Contactloos betalen supermarkt Nederland

Ook Jumbo Apeldoorn promootte recent op Twitter
de introductie van contactloos betalen.

In de rij van kassa is een pinpas zo uitgelezen…

Een uitgelezen mogelijkheid om jouw pinpas uit te lezen is het moment dat je in de rij staat te wachten voor de kassa van de supermarkt. Een portemonnee in de achterzak van je broek valt op en is eenvoudig te skimmen. Je merkt er niets van. Een crimineel kan niet bij de gegevens van de betaalautomaat van de supermarkt. Het probleem is dat de dieven een mobiele paslezer (draagbare betaalautomaten) of een smartphone met NFC hebben. Als de criminelen dit langs de achterzak van je broek, jas of tas halen waar je pinpas inzit, kunnen ze betalen via jouw bankrekening. Je hebt het eerst echt niet in de gaten.

Tip: handige pas om je portemonnee 24/7 te beschermen

Om je pinpas te beschermen kun je bijvoorbeeld een pas kopen die je portemonnee 24/7 proactief bewaakt. Als je contactloos gaat betalen bij een supermarkt kun je deze pas in je portemonnee houden. Als je klaar bent met betalen doe je je pinpas weer in de portemonnee en is je pinpas weer veilig. Een goed voorbeeld van een dergelijke pas is de Skimming Blocker. Op www.skimming-blocker.nl website vind je er meer informatie over en kun je een pas bestellen.

veilig-contactloos-betalen-supermarkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *