Contactloos betalen bij het tankstation

Contactloos betalen is de hype van dit moment. Steeds vaker kunnen we contactloos betalen met onze bankpas of mobiel. Veilig of niet: we doen het massaal. Inmiddels zijn er in Nederland zo’n 19 miljoen betaalpassen en smartphones geschikt gemaakt voor contactloos betalen. De acceptatie van contactloos betalen groeit snel. Ongeveer een kwart van de ondernemers beschikt over een betaalautomaat die daarvoor geschikt is. Hun voordeel: betalen gaat ongeveer 10 seconden sneller dan gewoon pinnen. Ook bij tankstations kunt u inmiddels steeds vaker contactloos betalen. AVIA De Korte Duinen in Soest was in september 2016 het eerste tankstation in Nederland waar men contactloos kan betalen. Of het voor u ook veiliger is?

Contactloos betalen bij het tankstation, kan dat?

Jazeker kan dat. Recent nog bijvoorbeeld kondigde Texaco aan dat ze vol inzetten op contactloos betalen bij de tankstations. Het tankstation in Made had begin 2017 de primeur van contactloos betalen. Bij de vernieuwde locatie kunnen klanten middels deze betaalmethode afrekenen zonder een pincode te gebruiken. U als klant houdt uw bankpas boven de betaalterminal of aan zijkant ervan. In de terminal is een reader verwerkt, die uw bankpas herkent. Als het te betalen bedrag lager is dan 25 euro is het invoeren van een pincode niet noodzakelijk. In het eerste kwartaal van dit jaar (2017) wordt contactloos betalen uitgerold naar alle tankstations van Texaco Nederland. Contactloos betalen bij het tankstation in Nederland is daarmee een feit.

Contactloos betalen: wees bewust van de risico’s

He gemak en de voordelen van contactloos betalen zijn legio. Maar er zijn wel degelijk risico’s verbonden aan de optie ‘Contactloos Betalen’. Criminelen kunnen zeer eenvoudig en razendsnel de gegevens van uw bankpassen en/of Credit Card uitlezen. Het is belangrijks dat u zich bewust bent van de risico’s van contact betalen en dat u uw bankpassen en/of Credit Card zo goed mogelijk beschermd. Hier leest u alles over de beschermingsopties bij contactloos betalen. Wees altijd alert. Ook rondom tankstations!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *